Baza znanja

Evidencija isplata po ulaznim računima

Kada su u pitanju isplate tj uplate dobavljačima na osnovu ulaznih računa, iste se mogu evidentirati preko modula Izvodi.

Obratite pažnju na kolonu Dokument. U njoj se nalazi input polje sa naznakom "Pronađi po pozivu na broj" i dugme "Poveži". U ovom slučaju neophodno je da ručno u okviru sistema pronađete ulazni račun za koji je izvršena isplata, uzmete njegov poziv na broj, upišete ga u polje "Pronađi po pozivu na broj" i kliknete na dugme "Poveži". Napominjemo da se ovde radi o Vašem, internom, pozivu na broj koji Moje Fakture platforma dodeljuje za svaki ulazni račun koji kreirate.

Nakon što unesete poziv na broj i kliknite na dugme "Poveži", sistem će izvršiti povezivanje dokumenta i uplate i u procesu Vas pitati da proverite podatke i potvrdite akciju.

Nakon uspešno izvršenog povezivanja, primetićete da je sada linkovan i definisan i dobavljač i dokument za koji je izvršena isplata, kao i da su se pojavile adekvatne opcije za dalje procesiranje isplate. Ukoliko ste povezali pogrešan dokument to možete izmeniti klikom na link "Promeni" čime započinjete proces povezivanja iz početka.