Baza znanja

Šta se dešava nakon izdavanja predračuna?

Nakon kreiranja predračuna na Vašem nalogu možete primetiti nekoliko bitnih promena. Najbitnije su promene do kojih dolazi na Početnoj stranici, zatim promene u izveštajima i na samom profilu klijenta.

Promene na Početnoj / Dashboard stranici

Prvo što ćete uočiti na Početnoj stranici su promene na “stek” grafikonima. Primetićete da se na grafikonima koji ilustruju Otvorene ponude vidi porast zbira otvorenih ponuda u trenutnom mesecu. Ove promene ćete najbolje uočiti ako isključite ostale grafikone.

Ukoliko ste prilikom izdavanja predračuna dodali i novog Klijenta videćete da se i grafikon koji prikazuje priraštaj novih klijenata promenio i da sada prikazuje novi zbir.

U donjem grafikonu primetićete izmene na stubcu koji pokazuje zbir otvornih ponuda za trenutni mesec. Kada kliknete na stubac prikazaće se detaljne informacije po svim danima za trenutni mesec, pri čemu možete primetiti da je za datum izdavanja predračuna adekvatno prikazan novi zbir otvorenih ponuda.

Promene u izveštajima

Nakon kreiranja predračuna isti postaje vidljiv i u izveštaju za otvorene ponude. Informacije o predračunu koji smo upravo kreirali uključuju informacije o klijentu, osnovici, iznosima PDV-a po svim poreskim stopama koje se nalaze na predračunu, zbir PDV-a i ukupan iznos na predračunu.

Pored informacija koje smo naveli, sa izveštaja o Otvorenim ponudama svaki predračun možete preuzeti tj downloadovati u PDF formatu klikom na broj predračuna. Takođe, klikom na naziv klijenta možete doći do profila klijenta kojem je izdat predračun.

Napominjemo da se informacije o iznosima PDV-a prikazuju samo ukoliko ste u sistemu PDV-a.

Promene na profilu klijenta

Nakon kreiranja predračuna uočićete da se isti može videti na profilu klijenta u sekciji “Predračuni”. Sve predračune izdate klijentu odavde možete preuzeti u PDF formatu klikom na dugme “Preuzmi sve račune u PDF formatu”.

Preuzimanje predračuna u PDF formatu

Predračun sam po sebi izgleda jednostavno i sadrži sve neophodne informacije. Primetićete da postoji prazan prostor u gornjem levom uglu i u podnožiju dokumenta. Ovaj prostor predviđen je za Vaš logotip i grafiku po Vašem izboru. Logotip i grafiku za podnožje možete podesiti u sekciji «Podešavanja izgleda PDF dokumenta».

Instrukcije za uplatu prikazuju na svakom predračunu i podešavaju se u sekciji «Opcije za naplatu».

Što se tiče uplata putem PayPal-a – to je moguće samo za predračune izdate u valuti USD ili EUR.